Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με τη συμμετοχή όλων των μαθητριών και των μαθητών. Επίσημοι καλεσμένοι της ημέρας ήταν η ομάδα Αντιπτέρισης (Badminton) Special Olympics Hellas. Εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αμβέρσας (9-20 Σεπτεμβρίου 2014) και μας χάρισαν 4 μετάλλια! Αξίζει να σημειώσουμε ότι προπονητής των Special Olympics Hellas στην Αντιπτέριση (Badminton) είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Αλέξανδρος Κατσώρας. Λεπτομερής περιγραφή των δράσεων της ημέρας και οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών την οποία διαχειρίζεται ο διευθυντής μας κ. Λεωνίδας Κλουκίνας.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και προπονητής των Special Olympics Hellas στην Αντιπτέριση (Badminton) κ. Αλέξανδρος Κατσώρας με τους πρωταθλητές της ανθρώπινης θέλησης: Γιώργο Πυλαρινό, Μαρία (Kilda) Basha, Ιωάννη Στεφανάτο και Αθανάσιο Λάιο (από αριστερά προς τα δεξιά).

Όρκος Αθλητή Special Olympics
Θέλω να νικήσω! 
Αν όμως δεν τα καταφέρω 
βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!

Antwerp 2014

Τα «Αερικά» είναι ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από νέους με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλες ανεπάρκειες. Δημιουργήθηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια με τη βοήθεια του μουσικοθεραπευτή Κώστα Αντάρα στο Ίδρυμα Θεοτόκος και τα τελευταία δέκα χρόνια συνεχίζει το έργο του στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Χλόη. Έχει περισσότερες από εκατό συναυλίες στο ενεργητικό του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τη διάδοση της ιδέας της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο τραγούδι «Διαφορετικοί» συμμετέχουν 
οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Βασίλης Λέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου